opc_loader

Menu

USA

Dr. Bronner's ~ sinds 1858
 

Het verhaal achter de zepen van Dr. Bronner's is indrukwekkend en bijzonder. Het begint in Heilbronn, Duisland, waar de Joodse familie Heilbronner sinds 1858 zeep produceert. Emanuel Heilbronner, derde generatie zeepmaker, besluit in 1929 te emigreren naar Amerika om daar het bedrijf weer op te bouwen. Hij verdiept zich in scheikunde en stelt zich als doel om om een zeep te ontwikkelen met alleen natuurlijke ingredienten. In 1948 kwamen deze 'Dr. Bronner's Magic Soaps' voor het eerst op de markt. In de jaren '60 werd de zeep enorm populair en nu nog is Dr. Bronner's de grootste in de verkoop van natuurlijke zeep in de US.
Niet alleen was Dr. Bronner een zeepmaker, hij was ook zeer geïnteresseerd in politiek en religlie en had daar uitgesproken ideeën over. Hij zag een wereld voor zich waarin mensen in harmonie met elkaar, en met respect voor hun omgeving konden leven, en waarin alle geloven samenkwamen in één religie. Omdat mensen meer geïnteresseerd bleken in de zeep dan in zijn ideeën bedrukte Dr. Bronner de verpakking van zijn zepen met teksten en slogans. De bekendste daarvan luidt: "We're all-one or none! All-one! All-one!"
Tegenwoordig wordt het bedrijf gerund door kinderen en kleinkinderen van Emanuel. Nog steeds met een groot gevoel voor rechtvaardige handel en natuurlijk schone zeep op alle gebied; van biologisch organisch teelt en fairtrade. 

 

1 Artikelen