opc_loader

Menu

Black Soap ~ Original 145gr

6,75
Voorraad:
19 items
  • Snelle verzending
  • Persoonlijke service
  • Uitgebreid aanbod

Black Soap ~ Original 145gr

Black Soap ~ Akoma
Zwarte zeep komt van oorsprong uit West-Afrika, en wordt daar al eeuwen met de hand gemaakt, vaak door vrouwen. Dat geldt ook voor deze zeep, die uit Ghana komt en voor 100% uit natuurlijke ingrediënten bestaat. Voor het grootste deel (57%) bestaat de zeep uit organische Raw Shea butter, dat we ook wel kennen als karité boter. Deze is ongeraffineerd, wat betekent dat er geen chemische processen te pas komen aan de bewerking ervan. De shea butter is rijk aan vitaminen en vetzuren die je huid zacht maken en gezond houden.
Zwarte zeep bevat verder natuurlijke materialen zoals bananen- of palmbladeren, schil van de kokosnoot, en stukjes bast, die geroosterd worden en met de shea butter en eventueel andere oliën tot zeep gemaakt worden. Dit geeft de zeep zijn kleur, en zijn naam, hoewel een echte zwarte zeep bruin hoort te zijn. Is zwarte zeep echt zwart, dan duidt dat op gebruik van kleurstoffen. Ook is de zeep zachter dan je misschien gewend bent. Je kunt er gemakkelijk een stukje van afbreken, dit vinden sommige mensen handig voor in het gebruik.

Zorg ervoor dat je de zeep droog bewaart, dan doe je er lang mee. Als er een wit waasje op de zeep ontstaat, geen zorgen, dit is een normaal verschijnsel, geen schimmel. De zwarte zeep van Akoma is heeft verschillende certificaten, zo wordt de zeep fairtrade gemaakt, en kan er door de productie ervan geïnvesteerd worden in de lokale Ghanese gemeenschap. De zeep is geschikt voor vegan en halal gebruik.


Black Soap ~ Original  145gr
Okama zwarte zeep is puur natuur en simpel van samenstelling  en dat is precies de kracht van deze zeep, en maakt hem geschikt voor ieder huidtype. Je kunt er ook je haar mee wassen of scheren. Want je zou het misschien niet direct denken wanneer je de zeep ziet, maar de zeep schuimt gemakkelijk, rijkelijk en ongelofelijk lekker zacht! Dat gaat prima in je handen maar je kunt er ook een spons voor gebruiken. Voor een milde scrub kun je de zeep direct over je huid halen, voor dagelijks gebruik is het zachter om alleen het schuim te gebruiken. 
Ook voor je gezicht is de zeep zeer geschikt en wordt veel gebruikt om make-up te verwijderen (niet in je ogen). Zwarte zeep staat bekend om zijn reinigende en helende eigenschappen. Het kan een huid met klachten als acné of eczeem goed doen, maar is ook heel geschikt voor de gevoelige droge huid. Het kan zijn dat je huid er een beetje aan moet wennen en in het begin wat trekkerig voelt. Lekker een beetje shea butter smeren helpt dan goed, zwarte zeep en shea butter worden van oudsher veel in combinatie gebruikt. 


Ingrediënten: cocos nucifera (kokosolie), ** butyrospermum parkii, (rauwe sheaboter organisch), cacaokernen, water (water)
Gecertificeerde biologische ingrediënten ** Bevat 57% gecertificeerde fairtrade biologische rauwe shea boter

Alternatieve artikelen voor Black Soap ~ Original 145gr

Laatst bekeken items