opc_loader

Kusala

Kusala | Rotterdam, Nederland

‘Kusala’ komt uit de Pali taal, het wordt gebruikt in oude Boeddhistische teksten en betekent heilzaam; goede karma. Kies je voor de 'original' of ga je voor de nieuwe circulaire zeep in het prachtige doosje. Zolang de voorraad strekt bieden wij de originals nog aan tegen de originele prijs. Daarna zullen alleen de prachtige nieuwe circulaire zepen te koop zijn.

Kusala maakt ambachtelijke zeep in BlueCity in Rotterdam. In hun werkplaats pal aan de Maas produceren zij vaste zeep op kleine schaal met eerlijke producten en materialen, zonder het gebruik van palmolie, en plasticvrij verpakt. Zij gebruiken zoveel mogelijk reststromen voor deze circulaire verzorgingsproducten en werken nauw samen met andere kleine producenten die kruiden, aloë vera-sap, honing en geitenmelk leveren. Zo dragen ze bij aan een milievriendelijkere leefomgeving.

De zepen van Kusala bevatten (m.u.v. de synthetische natronloog vereist voor het verzepingsproces) alleen natuurlijke ingrediënten en zoveel mogelijk van circulaire reststromen en biologische en/of duurzame teelt. Harde zeep is een plasticvrij en milieuvriendelijk alternatief voor vloeibare handzepen en douchegels.

Wat is circulaire zeep?
Circulair betekent dat Kusala zo veel mogelijk reststromen als ingrediënten gebruikt bij de productie van de zepen. Voor de zepen gebruikt Kusala bijvoorbeeld reststromen olijfolie, olie van koffiedik, olie van afgekeurde avocado’s, regenwater, en reststromen koffie, bier & bierbostel, tomaten en avocado’s. Momenteel zijn deze zepen voor gemiddeld 46% circulair.
Dat percentage kan boven de 50% uitkomen als Kusala een circulaire versie van de mangoboter kan gaan gebruiken.

Resultaat:1
Resultaat:1