opc_loader

Pepermuntzeep met kokosmelk

Pepermunt met kokosmelk  100gr
De kleuren in deze zeep zijn niet alleen mooi, maar ook verzorgend. Als Kusala deze zeep maakt, kleuren zij 1/3e deel met groene klei en 1/3e deel met cacao. Groene klei wordt vaak in gezichtsmaskers gebruikt omdat het een reinigende werking heeft. Cacao bevat veel antioxidanten en beschermt de huid tegen schade door vrije radicalen.

De zeep is verder gemaakt met kokosmelk die zorgt voor een crèmig, hydraterend, en voedend schuim dat heerlijk zacht is voor de huid. De geur van deze zeep is pittig kruidig en fris met kruidnagel, lavendel, en pepermunt-etherische oliën.

Ingrediënten
Verzeepte olijfolie°, verzeepte kokosolie, glycerine, verzeepte shea boter, kokosmelk*, water°, verzeepte koffie-olie°, verzeepte avocado-olie°, verzeepte castorolie, lavendel etherische olie, klei, pepermunt en kruidnagel-etherische oliën, cacao poeder*⁺, eugenol, linalol, limonene.

Ingrediënten INCI: sodium olivate°, sodium cocoate, glycerin, sodium shea butterate, cocos nucifera fruit juice*, aqua°, sodium coffee seedate°, sodium avocadoate°, sodium castorate, lavandula angustifolia oil, illite, mentha piperita oil, eugenia caryophyllus bud oil, theobroma cacao seed powder*⁺, eugenol, linalol, limonene.

Vegan. ° Circulaire ingrediënten. * Gecertificeerd biologische ingrediënten. ⁺ Fair trade ingrediënten.

Kusala | Rotterdam
Zeep met goede karma!
Kusala maakt ambachtelijke zeep in de circulaire hub BlueCity in Rotterdam. In hun werkplaats pal aan de Maas produceren zij vaste zeep op kleine schaal met eerlijke producten en materialen, zonder het gebruik van palmolie, en plasticvrij verpakt. Zij gebruiken zoveel mogelijk reststromen voor deze circulaire verzorgingsproducten en werken nauw samen met andere kleine producenten die kruiden, aloë vera-sap, honing en geitenmelk leveren. Zo dragen ze bij aan een milievriendelijkere leefomgeving.

Kusala produceert ambachtelijke zeep met respect voor mens, dier en milieu om lichaam en geest te voeden.
De zepen van Kusala bevatten (m.u.v. de synthetische natronloog vereist voor het verzepingsproces) alleen natuurlijke ingrediënten en zoveel mogelijk van circulaire reststromen en biologische en/of duurzame teelt. Harde zeep is een plasticvrij en milieuvriendelijk alternatief voor vloeibare handzepen en douchegels. Er spoelen dus geen schadelijke stoffen door het doucheputje weg. Kusala gebruikt ook geen palmolie, omdat de productie hiervan tot grote ontbossing leidt. De combinatie van duurzaam, circulair werken en hoge kwaliteit is waar de kracht van Kusala ligt.

Wat is circulaire zeep?
Circulair betekent dat Kusala zo veel mogelijk reststromen als ingrediënten gebruikt bij de productie van de zepen. Reststromen zijn overblijfsels uit productie, verkoop, en gebruik van bepaalde grondstoffen die normaal gesproken in de afvalstroom zouden komen of een laagwaardige bestemming zouden krijgen, bijvoorbeeld als biobrandstof. Hiermee draagt Kusala bij aan de Rotterdamse ambitie om voor 2030 een 50% reductie in primaire grondstoffen te realiseren. Voor de zepen gebruikt Kusala bijvoorbeeld reststromen olijfolie, olie van koffiedik, olie van afgekeurde avocado’s, regenwater, en reststromen koffie, bier & bierbostel, tomaten en avocado’s.

Momenteel zijn deze zepen voor gemiddeld 46% circulair. Dat percentage kan boven de 50% uitkomen als Kusala een circulaire versie van de mangoboter kan gaan gebruiken.

Door met circulaire ingrediënten te werken ontlasten Kusala de afvalverwerking, worden nog waardevolle producten van vernietiging gered, én wordt energie en CO2-uitstoot voor productie, transport, en verpakking van nieuwe ingrediënten bespaard. Hierdoor produceert Kusala zelf ook minder nieuw afval, zoals plastic jerrycans.

Dus als je zeep van Kusala gebruikt, maak je echt een verschil!

7,50
Pepermuntzeep met kokosmelk heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Pepermuntzeep met kokosmelk


Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items