opc_loader

Menu

Natuurlijke Deo

NATUURLIJKE DEO

Helaas heeft Pettr Zeep geen deo meer in het assortiment. We staan volledig achter deze deo en blijven zelf trouwe gebruikers. Maar we gaan met ons assortiment weer terug naar alleen vaste zeep, daar waar het allemaal acht jaar geleden mee begonnen is, onze liefde voor vaste zeep.

Bij natuurlijkedeo wordt deodorant gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. Waarom dat een heel goed idee is? Eigenaar en maker van de deodorant Aukje Litjens aan het woord:

'NatuurlijkeDeo is geboren vanuit een eigen behoefte. Lang had ik last van ontstoken klieren en vond ik geen geschikte deodorant, een deo op natuurlijke basis, eentje die vriendelijk was voor mijn huid en zweetlucht neutraliseerde.

Ik verdiepte me in bestandsdelen en de werking van deodorant en schrok van de schadelijke bestandsdelen die aan veel deo’s zijn toegevoegd. Daarnaast zijn er steeds meer onderzoeken die aantonen dat deze bestanddelen een verhoogd risico op borstkanker met zich mee brengt. Zoals aluminiumchloride dat de poriën van je huid sluit waardoor transpiratie het lichaam moeilijker via de huid verlaat. Transpiratie is een natuurlijk proces van ons lichaam om primair de lichaamstemperatuur te reguleren en om afvalstoffen via je huid af te voeren. Je kan je voorstellen dat het heel slecht is om dit natuurlijke proces van het lichaam te blokkeren. Daarnaast wordt de aluminium niet afgebroken maar door het lichaam opgeslagen. Dit geldt ook voor parabenen, een conserveringsmiddel dat het hormoon oestrogeen imiteert.

Daarom ben ik zelf deodorant gaan maken, een product gemaakt met enkel natuurlijke bestandsdelen, een deodorant die prettig is voor de huid en die de transpiratie niet hindert, maar de vrijkomende geur wel neutraliseert. Inmiddels wil ik niet anders meer en deel ik deze positieve ervaring maar wat graag met anderen. Daarom NatuurlijkeDeo.'