opc_loader

Botanische Tuinenzeep ~ II

Werfzeep in samenwerking met de Botanische Tuinen Utrecht.
Een kruisbestuiving! In de Botanische Tuinen groeit een weelde aan uitheemse planten, die je niet snel tegenkomt in het Wickenbrughse bos, waar zeepzieder Evelien veel van de ingrediënten voor haar zepen plukt. Daarom zijn de Botanische Werfzepen ook zo bijzonder. 

Bergamot & Verbena   100gr
De bergamot en verbena zijn gedestilleerd tot hydrolaat en etherische olie. Het is een heerlijke friszoete lentezeep geworden. 

"De Bergamot (Citrus bergamia) is een klein citrusboompje (tot vier meter hoog) dat oorspronkelijk uit Zuid-Vietnam komt. De vruchten zijn peervormig en zuur. Bij bergamot gaat het dan ook niet zozeer om de vrucht zelf als wel om de bergamotolie die wordt gewonnen uit de schil van onrijpe vruchten. Deze etherische olie dient als ingrediënt in ongeveer een derde van de parfums voor mannen en in de helft van die voor vrouwen. De eerste keer dat bergamotolie in parfums werd gebruikt, was in Eau de Cologne (1709)"   (Botanischetuinen.nl)

"De Citroenverbena produceert een etherische olie die zorgt voor een sterke citroengeur. Deze vluchtige olie bevat tientallen componenten, sommige zijn ook terug te vinden in citroenen, sinaasappels en citroengras. Daarom is het een veelbelovend keukenkruid".   (Botanischetuinen.nl)

Ingrediënten: verzeepte oliën van kokos*,olijf*, cacaoboter* en zonnebloem*; water;hydrolaten van bergamot en verbena, etherische oliën van bergamot, sinaasappel* en citroengras*;petitgrain en verbena×.

inci (gelijk aan de verpakking, internationale naamgeving): sodium cocoate*,sodium olivate*, sodium cocoa butterate*, aqua,sodium sunflowerate*, aroma, aloysia citrodora water, citrus bergamia peel/leaf water, limonene, citral, linalool, geraniol

*van gecertificeerd biologische herkomst, ♢biologische etherische oliën, ×van de Botanische Tuinen, onatuurlijk bestanddeel van etherische oliën.

7,45
Botanische Tuinenzeep ~ II heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.