opc_loader

Botanische Tuinenzeep ~ III

Werfzeep in samenwerking met de Botanische Tuinen Utrecht.
Een kruisbestuiving! In de Botanische Tuinen groeit een weelde aan uitheemse planten, die je niet snel tegenkomt in het Wickenbrughse bos, waar zeepzieder Evelien veel van de ingrediënten voor haar zepen plukt. Daarom zijn de Botanische Werfzepen ook zo bijzonder. 

Ceder & Laurier  100gr
Deze derde editie is gemaakt met libanonceder en laurierblad geoogst in de Botanische Tuinen in Utrecht. De twijgen en naalden van de libanonceder en laurier zijn gedestilleerd tot hydrolaat en etherische olie. Het is een heerlijke zoetkruidige zeep geworden.

"Het hout van de Libanon Ceder is redelijk hard en zeer duurzaam en behoudt jarenlang zijn geur. Het wordt toegepast als bouwmateriaal. Deze ceder staat als nationaal symbool op de vlag van Libanon en is het logo van luchtvaartmaatschappij Middle East Airlines. Hij is zeldzaam, zowel in zijn oorspronkelijke groeigebied als daarbuiten. Deze ceders kunnen erg oud worden: de oudst bekende boom is rond de 1000 jaar. De bladeren en het hout zijn antiseptisch en slijmoplossend, ze worden gebruikt tegen infecties aan de luchtwegen. De essentiële olie uit het hout wordt gebruikt in cosmetica".  (Botanischetuinen.nl)

"De Latijnse naam Laurus nobilis is afgeleid van ‘laudare’ dat prijzen of roemen betekent. Laurier was aan Apollo gewijd en symboliseerde roem en eer, vandaar de lauwerkransen die om overwinnaars worden gehangen. De uitdrukking ‘op je lauweren rusten’ slaat op dit oude gebruik. Bloemen staan in trosjes in de bladoksels en zijn mannelijk of vrouwelijk. De vrucht is een blauwzwarte, steenvrucht waaruit olie geperst kan worden die een goede zalf levert tegen huidaandoeningen en spierstijfheid. Je wrijft pijnlijke lichaamsdelen ermee in. Laurierblaadjes in het badwater zorgen ervoor dat je spieren ontspannen. Het drinken van laurierthee kan helpen om van keelpijn af te komen. Wanneer je de blaadjes verbrandt, doet het vieze geurtjes in huis verdwijnen".   (Botanischetuinen.nl)

Ingrediënten: verzeepte oliën van ,olijf*, kokos*, cacaoboter* en zonnebloem*; water; etherische oliën van ceder*, kurkuma*, jeneverbes*, venke*l. Hydrolaten van libanoncederx en Laurierx.

inci (gelijk aan de verpakking, internationale naamgeving): sodium olivate*,sodium cocoate, aqua, sodium sunflowerate*, aroma, cedres libani water, laurus nobilis leaf water, linalool

*van gecertificeerd biologische herkomst, ♢biologische etherische oliën, ×van de Botanische Tuinen, onatuurlijk bestanddeel van etherische oliën.

7,45
Botanische Tuinenzeep ~ III heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.