opc_loader

De mooiste collectie vaste zeep in Nederland

Goede ambachtelijke zeep is milieuvriendelijk, het bevat geen chemische ingrediënten, het bespaart een hoop plastic en het gaat ook nog eens veel langer mee. Daar staan wij voor! De afgelopen jaren neemt de interesse in de voordelen van een stuk zeep, in plaats van die in een fles, gestaag toe. Vaste zeep is veelzijdig, zo is er zeep voor het lichaam, shampoo- en conditioner bars voor het haar, schoonmaakzeep, scheerzeep en meer. Als grafisch vormgever ben ik weg van de prachtige verpakkingen, vormen en kleuren. Een feest voor het oog waar mijn liefde voor het blok zeep mede door is ontstaan.

.

De speciaalzaak voor vaste zeep

Pettr Zeep verkoopt al acht jaar zeep van over de hele wereld die zich onderscheidt in ingrediënten, maakproces en/of geschiedenis. Het gaat dan bijvoorbeeld om familiebedrijven die soms al meer dan een eeuw bezig zijn met de ontwikkeling van hun huidige productaanbod. Een dergelijke geschiedenis en ontwikkeling leidt vaak tot prachtige zepen, zowel wat kwaliteit als schoonheid in vormgeving aangaat. Kijk bijvoorbeeld eens naar de zeep die uit Portugal komt, zeepmakers als Ach.Brito, Claus Porto (waar Oprah Winfrey een groot fan van is) en Confiança, allen van vóór 1900! 

 

Natuurlijk hebben we ook ‘zeepklassiekers’ zoals Aleppo zeep, moeder aller zepen, al 6000 jaar volgens beproefd recept. Nabluszeep, ook een olijf­oliezeep, van een familiebedrijf gevestigd in Palestina sinds 1611. Buiten deze historische, klassieke zeephuizen, interesseert Pettr Zeep zich evenzeer voor zeep met bijzondere ingrediënten of een mooi verhaal. Zoals de pure zeep met ezelinnenmelk van “Anes & Sens” die komt van de Asinerie; de ezeltjes boerderij in de ongerepte Belgische natuur waar de zeep gemaakt wordt. Maar ook in Nederland hebben we zeepmakers om trots op te zijn, zoals Werfzeep met hun biologische handgemaakte zepen of Kusala en HelemaalShea.

.

Wij hopen dat onze zeepcollectie met evenveel enthousiasme ontvangen wordt als waarmee deze is samengesteld. We vinden het leuk om ervaringen te delen en te lezen, en ook vragen, opmerkingen of aanbevelingen zien we graag tegemoet!

.

Tot ziens,

Femmy Hoogeveen 

 

.

.