opc_loader

Menu

De mooiste collectie vaste zeep in Nederland

Goede ambachtelijke zeep is milieuvriendelijk, het bevat geen chemische ingrediënten, het bespaart een hoop plastic en het gaat ook nog eens veel langer mee. Daar sta ik voor! De afgelopen jaren neemt de interesse in de voordelen van een stuk zeep, in plaats van die in een fles, gestaag toe. Vaste zeep is veelzijdig, zo is er zeep voor het lichaam, shampoo- en conditioner bars voor het haar, schoonmaakzeep, scheerzeep en meer. Extra mooi is het als de zeep ingepakt is met een prachtige verpakking.  Een feest voor het oog! 

.

De speciaalzaak voor vaste zeep

Pettr Zeep verkoopt al jaren zeep van over de hele wereld die zich onderscheidt in ingrediënten, maakproces en/of geschiedenis. Het gaat dan bijvoorbeeld om familiebedrijven die soms al meer dan een eeuw bezig zijn met de ontwikkeling van hun huidige productaanbod. Een dergelijke geschiedenis en ontwikkeling leidt vaak tot prachtige zepen, zowel wat kwaliteit als schoonheid in vormgeving aangaat. Kijk bijvoorbeeld eens naar de zeep die uit Portugal komt, zeepmakers als Ach.Brito, Claus Porto (waar Oprah Winfrey een groot fan van is) en Confiança, allen van vóór 1900! 

 

Natuurlijk zijn er ook ‘zeepklassiekers’ zoals Aleppo zeep, moeder aller zepen, al 6000 jaar volgens beproefd recept. Nabluszeep, ook een olijf­oliezeep, van een familiebedrijf gevestigd in Palestina sinds 1611. Buiten deze historische, klassieke zeephuizen, interesseert Pettr Zeep zich evenzeer voor zeep met bijzondere ingrediënten of een mooi verhaal. Zoals de pure zeep met ezelinnenmelk van “Anes & Sens” die komt van de Asinerie; de ezeltjes boerderij in de ongerepte Belgische natuur waar de zeep gemaakt wordt. Maar ook in Nederland hebben we zeepmakers om trots op te zijn, zoals Kusala en HelemaalShea.

.

Ik hoop dat de zeepcollectie met evenveel enthousiasme ontvangen wordt als waarmee deze is samengesteld. Ik vind het leuk om ervaringen te delen en te lezen.  Vragen, opmerkingen of aanbevelingen zijn altijd welkom!

 

Wist je dat ik nog een mooie webwinkel beheer? Snel eens een kijkje nemen op www.opa-en-an.nl. Een webwinkel vol met mooie woonaccessoires en dit-wil-ik-hebben dingen.

.

Tot ziens,

Pascalle Miller-Turkenburg 

 

.

.