opc_loader

    

Pettr Zeep verzamelt stukken zeep, uit binnen- en buitenland, die vaak sinds lange tijd bekend en geliefd zijn in het land van herkomst. Het gaat dan bijvoorbeeld om familiebedrijven die soms al meer dan een eeuw bezig zijn met de ontwikkeling van hun huidige productaanbod.
 

Een dergelijke geschiedenis en ontwikkeling leidt vaak tot prachtige zepen, zowel wat kwaliteit als schoonheid in vormgeving aangaat. Deze zepen zijn niet weg te denken uit het dagelijks leven in het desbetreffende land. Kijk bijvoorbeeld eens naar de zeep die uit Portugal komt, zeepmakers als Ach.Brito, Claus Porto en Confiança, allen van vóór 1900!

Natuurlijk hebben we ook alle 'zeepklassiekers' zoals Aleppo zeep, moeder aller zepen, al 6000 jaar volgens beproefd recept. Onze Nabluszeep, ook een olijfoliezeep, van een familiebedrijf gevestigd in Palestina sinds 1611. En het bekende stuk Marseille zeep, de Europese variant van deze zepen. 
 

Buiten deze historische, klassieke zeephuizen, interesseert Pettr Zeep zich evenzeer voor zeep met bijzondere ingrediënten of een mooi verhaal. Zoals de pure zeep met ezelinnenmelk van “Anes & Sens” die komt van de Asinerie; de ezeltjes boerderij in de ongerepte Belgische natuur waar de zeep gemaakt wordt. Uit Libanon komt de zeep van Senteurs d'Orient, allen met prachtige vormen en parfums uit het Midden Oosten.

De afgelopen jaren neemt de interesse in de voordelen van een stuk zeep, in plaats van die in een fles, gestaag toe en zo ook de aanbieders van vaste zeep. In Nederland heben we tegenwoordig zeepmakers om trots op te zijn, zoals Werfzeep, met hun biologische, handgemaakte zepen, of Kusala Gifts en HelemaalShea. Ook makers van natuurlijke zeep. Voor je huid, je haar, je huishouden of om je mee te scheren.

Wij hopen dat onze zeepcollectie met evenveel enthousiasme ontvangen wordt als waarmee deze is samengesteld. We vinden het leuk om ervaringen te delen en te lezen, en ook vragen, opmerkingen of aanbevelingen zien we graag tegemoet! En jou zien we graag op woensdag in onze zeepwinkel in Rotterdam, want: Woensdag Zeepdag!

Pettr Zeep